De genealogie van Gerrit Jan (Derks) Ramerman

 

 

Gerrit Jan (Derks) Ramerman

Een zekere Derk (Gerrits) Bosch werd in 1734 geboren als zoon van Gerrit Lindert en Janna Derks. In1782 trouwde hij met Teune Harmz Voortman, weduwe van Jan Bos (zie ook onder Jan Jansz Ramerman). Ze kregen drie kinderen, allen met de achternaam Bosch.

 

Uit de volkstelling van 1811 blijkt dat erve Ramerman toen bewoond werd door Derk Gerrits, zijn vrouw Teune Harms en hun zoon Gerrit Jan Derks. Verder woonden er nog kinderen uit het eerste huwelijk van Teune Harms, namelijk Hendrika Jans en Jan Jans met zijn vrouw Leyda Gerrits en hun zoontje Jan Jans. Erve Ramerman had vanaf die tijd het huisadres Zeese 1.

 

In 1811 veranderde zoon Gerrit Jan bij akte zijn achternaam van Derks in Ramerman.

 

In de huwelijksakte van Gerrit Jan in 1816 stond hij dan ook vermeld als Gerrit Jan Ramerman en zijn vader als Derk Bosch, doch deze ondertekende de akte met Derk Ramerman. Derk is in 1818 echter onder de naam Derk Gerrits begraven. Omdat Derk (Gerrits) Bosch in geen enkele akte officieel met de naam Ramerman vermeld staat, merk ik zijn zoon Gerrit Jan als vierde stamvader Ramerman aan.

Vanaf 1816 woonde Gerrit Jan met zijn vrouw, en later kinderen, in de buurtschap Lemele onder Ambt Ommen. Men bleef sindsdien de naam Ramerman voeren.

De nazaten van Gerrit Jan Ramerman wonen nu hoofdzakelijk in en rond de gemeente Ommen

Genealogie van Gerrit Jan Ramerman